ZZZCG objavio konkurse za realizaciju programa osposobljavanje za samostalan i rad kod poslodavca

Zavod za zapošljavanje Crne Gore je na svojoj internet stranici objavio 2 konkursa i to: konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” i konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za samostalan rad”

Predmet konkursa – program “Osposobljavanje za rad kod poslodavca”

Predmet konkursa je izbor poslodavaca za realizaciju Programa »Osposobljavanje za rad kod poslodavca« (u daljem tekstu: Program) koji možete preuzeti ovdje.

Realizacija Programa treba da doprinese povećanju zapošljivosti i zaposlenosti za 300 nezaposlenih lica koja su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje duže od četiri mjeseca, a kojima je nedostatak znanja, vještina i sposobnosti za obavljanje poslova određenih zanimanja prepreka u zapošljavanju (u daljem tekstu: učesnik). Učesnici će se uz podršku mentora (jedan mentor za najviše tri učesnika) osposobljavati u realnom radnom okruženju, u trajanju od šest mjeseci. Realizacijom Programa, učesnici će steći radno iskustvo i unaprijediti znanja i vještine potrebne za obavljanje poslova određenog radnog mjesta, a poslodavci obezbijediti potrebnu radnu snagu.

Predmet konkursa – program “Osposobljavanje za samostalan rad”

Predmet konkursa je izbor poslodavaca za realizaciju Programa »Osposobljavanje za samostalan rad« (u daljem tekstu: Program) koji možete preuzeti ovdje.

Realizacija Programa treba da doprinese povećanju zapošljivosti i zaposlenosti za 300 nezaposlenih lica sa stečenim III i IV nivoom obrazovanja kojima je nedostatak radnog iskustva u području rada stečene kvalifikacije nivoa obrazovanja prepreka u zapošljavanju(u daljem tekstu: učesnik). Učesnici će se uz podršku mentora (jedan mentor za najviše tri učesnika) osposobljavati u realnom radnom okruženju, u trajanju od šest mjeseci. Realizacijom Programa, učesnici će steći radno iskustvo i unaprijediti znanja, vještine, lične, socijalne i metodološke kompetencije potrebne za samostalno obavljanje poslova u stečenom nivou obrazovanja, a poslodavci obezbijediti potrebnu radnu snagu.

Konkursi za realizaciju oba Programa otvoreni su od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, na sajtu Zavoda – http://www.zzzcg.me i oglasnim tablama biroa rada.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 24.03.2023. godine. Zahtjevi koji se lično predaju mogu se dostaviti Zavodu do 15h.

Više informacija o navedenim konkursima možete dobit na sledećim linkovima ZZZCG:

Konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” – ZZZCG

Konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za samostalan rad” – ZZZCG