Održana pres konferencija povodom završetka projekta “Radimo za bolje sjutra”

U Bijelom Polju je danas 12.04.2021. godine uz poštovanje epidemioloških mjera organizovana pres konferencija povodom završetka projekta “Radimo za bolje sjutra”. Pres konferencija je održana u sali za pres konferencije Hotela Franca.

Konferenciji su pored projektnog tima i učesnika projekta prisustvovali i brojni gosti to načelnica Biroa rada Bijelo Polje ZZZCG gospođa Slađana Nedović, direktorica radija Bijelo Polje gospođa Andrijana Rabrenović, predstavnici nevladinih udruženja koje se bore za bolji položaj OSI i nekoliko predstavnika privrednih društava iz realnog sektora.

Konferenciju su pratili predstavnici medija i to Televizija Sun, Radio Bijelo Polje i novinar dnevnog lista Dan.

U uvodnom dijelu koordinator projekta Dragan Bubanja je pozdravio sve prisutne istakao zadovoljstvo zbog uspješno završenog projekta i naglasio da su u računovodstvenoj agenciji veoma ponosni na činjenicu da pored sjajnih poslovnih rezultata koje bilježi “Bilans Biro” na privrednoj mapi Crne Gore prepoznati su i kao firma sa velikim senzibilitetom sa OSI. Dalje navodi: “U prilog tog činjenici govori podatak da smo i prije ovog projekta imali jedno lice sa invaliditetom u radnom odnosu, a nakon ovog projekta još dvije koleginice će pojačati naš kolektiv”.

U daljem toku obraćanja iznio je više pojedinosti o učešćima računovodstvene agencije “Bilans Biro” u prethodnim projektima, kada je “Bilans Biro” bio partner na istima.

Nakon toga iznio je više detalja o navedenom projektu “Radimo za bolje sjutra”. Vrijednost projekta je iznosila 52.772,14 evra, a isti je sufinansiran od strane ZZZCG u iznosu 95% troškova, dok je 5% troškova obezbijeđeno od strane izvođača. Pohvalio je sve učesnike i istakao da su svi polaznici projekta tokom obuke, a i tokom zaposlenja uložili maksimalan trud kako bi savladali kompleksnu materiju.

Kao najveća vrijednost i najbolji pokazatelj uspješnosti ovog projekta je taj da je zaposleno četiri lica i nakon završetka projekta i to dva lica u kancelariji Javnog izvršitelja u trajanju od 9 mjeseci, a dva lica u računovodstvenoj agenciji “Bilans Biro” u trajanju od 12 mjeseci. Projektom i ugovorom sa ZZZCG predviđeno je da tri lica sa invaliditetom produže radni odnos u trajanju od 9 mjeseci. Dakle ovim projektom je postignuto više nego je planirano i ugovoreno sa ZZZCG. Na ovu činjenicu su posebno ponosni u Bilans Biro-u navodi Bubanja.

Na kraju svog obraćanja gospodin Bubanja se zahvalio svim prisutnima, predstavnicima medija koji su od početka pratili projektne aktivnosti i afirmativno izvještavali o istom. Zahvalio se i predstavnici ZZZCG gospođi Jadranki Rakonjac koja je pratila projektne aktivnosti ispred donatora, i čiji su savjeti umnogome pomogli da ovaj projekat bude uspješno realizovan. Poslao je i jasnu poruku da su lica sa invaliditetom ravnopravni članovi ovog društva, samo im treba pružiti adekvatnu šansu da pokažu šta znaju.

Gospođa Jadranka Rakonjac se obratila prisutnima u ime donatora ZZZCG i istakla veliko zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog projekta, kao i zbog indikatora koji potvrđuju uspješnost istog. Istakla je pojedinosti i poteškoće s kojima se susretao projektni tim, a koje su na najbolji način riješene uz zajedničko djelovanje.

Partner na projektu gospodin Dejan Čogurić se zahvalio svima i istakao značaj ovakvih projekata. Pohvalio je zaposlene učesnice projekta koje su produžile radni odnos u kancelariji Javnog izvršitelja.

Svoje utiske o ovom i sličnim projektima iznijeli su i učesnici projekta. A posebno je bilo interesantno obraćanje Zorana Veličkovića koji je iz svog ugla kao lice sa invaliditetom dao ocjenu ovog projekta. Pozvao je i poslodavce i lica sa invaliditetom da se uključuju u grant projekte.

U komentarima prisutnih obratili su se i gosti gospođa Milka Stojanović Šćepanović predsjednica Udruženja paraplegičara, gospođa Lidija Guberinić predsjednica Udruženja multipleslekroze kao i gospođa Dragana Božović predstavnica Udruženja za podršku OSI. Čestitali su uspješnu realizaciju projekta i poželjeli zaposlenima i izvođaču i partneru mnogo uspjeha u daljem radu.

Na samom kraju gostima se obratila i načelnica Biroa rada B. Polje gospođa Slađana Nedović koja je između ostalog istakla da je ovaj projekat pravi primjer kako treba voditi grant projekte na obostrano zadovljstvo učesnika projekta i izvođača i partnera.

Po završetku upriličen je koktel za sve učesnike i goste pres konferencije.